Open menu

Eat Vegan Tortilla Soup introMinder zonlicht, meer regen en lagere temperaturen. De herfst is in het land. Elke mogelijke herstdip bestrijden we met een weekmenu vol lekkere gerechten die passen bij deze tijd van het jaar. Op maandag beginnen we met pasta met aubergine-tomatensaus. Op dinsdag eten we een milde bloemkoolcurry met paneer, op woensdag roergebakken pompoen met spinazie en oesterzwammen. Op donderdag denken we terug aan de Mexicaanse zon met sopa de tortilla. Het weekend beginnen we met zelfgemaakte friet en gepaneerde champignons. Op zaterdag koken we uitgebreid en Frans met tomatentaartjes, biet bourgignon en chocolademousse. Op zondag tot slot maken we rozemarijn-rösti en ook nog herfstige mueslirepen.

Maandag

Deze pasta met aubergine-tomatensaus is een eenvoudige versie van Pasta alla Norma. Een heerlijk snel en eenvoudig recept voor een drukke maandag. Lekker met wat geraspte pecorinokaas erover. Meer hoeft hier niet bij.

Dinsdag

Bij curry denk je vaak meteen aan pittig. Maar een curry kan ook erg mild zijn, zoals deze bloemkoolcurry met paneer. Kokosmelk vormt de basis van het gerecht. Daardoor proef je ook de geurige saffraanrijst beter, die in de magnetron gekookt wordt!

Woensdag

Lekker, eenvoudig en ook gezond is deze roergebakken pompoen met spinazie en oesterzwammen. Serveer met udonnoedels - of eventueel ook rijst - en een handje cashewnoten.

Donderdag

Wanneer het steeds kouder en donkerder wordt, is een maaltijdsoep die ons herinnert aan verre reizen erg aangenaam. Vanavond eten we sopa de tortilla, een traditionele soep uit Mexico, maar dan een in vegan uitvoering.. 

Vrijdag

Wanneer de frituurolie bijna vervangen moet worden, kun je dingen klaarmaken die de olie iets minder zuiver houden. Omdat ze ook erg lekker zijn, bakken we daarom gepaneerde champignons. Lekker met zelfgemaakte friet, een groene salade en flink wat tartaarsaus.

Zaterdag

Op zaterdag mag het iets uitgebreider. We beginnen met een makkelijke tomatentaartjes, een soort snelle pizza op Franse wijze. Ook het het hoofgerecht blijft Frans: geen bœuf bourguignon, maar wel een verrassende biet bourguignon. Serveer met ambachtelijk stokbrood. Afsluiten doen we met chocolademousse.

Zondag

Klassieke rösti kennen we wel, maar je kunt er ook goed mee variëren. Daarom maken we een rozemarijn-rösti van aardappel en wortel. Hierbij geven we broccoli en kaassaus. Verder maken we ook nog herfstige mueslirepen. Deze zijn lekker voor bij de koffie achteraf. Ook zijn ze heel handig om mee te nemen naar school of naar het werk.

gks beetbourguiognon

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama