Chana aloo kleinHet nieuwe weekmenu staat klaar voor jullie. Geen speciaal thema dit keer, gewoon simpele gerechten met seizoensgroenten en -fruit zodat je optimaal van de zomer kunt genieten. Op maandag maken we een eenvoudige spaghetti met tomatensaus en vegaballen. Op dinsdag wordt het stamppot met waterkers. Daarna eten we eerst een koude yoghurtsoep met munt en daarna een couscoussalade. Op donderdag koken we chana aloo uit India, op vrijdag genieten we in de tuin met courgettedip en een dip van rode biet en amandelen. Tomatenrisotto met wilde spinazie, in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano is dan weer een ideaal gerecht voor de zaterdagavond. Op zondag tot slot bakken we nectarinetaartjes.

Maandag

Zoals vaker op een maandag gaan we voor een makkelijk pastagerecht. Vandaag maken we spaghetti met tomatensaus en vegaballen. Het is nu ongeveer het tomatenseizoen. Gebruik daarom een keer verse gepelde en ontpitte tomaten in plaats van een blik tomatenblokjes.

Dinsdag

Waterkers wordt niet zo vaak gebruikt. Jammer, want het is een lekker peperige groente. Tijd voor een recept ermee. Waterkerssoep is vrij bekend, maar in een stamppot doet waterkers het ook erg goed. Geef er een vegetarisch worstje en een wortelsalade bij.

Woensdag

We houden het licht en zomers. We beginnen met een verfrissende koude yoghurtsoep met komkommer en munt. Daarna maken we een kruidige couscoussalade. Geef er verder nog een salade en een stukje brood bij.

yoghurtsoep met munt

Donderdag

Chana aloo is een traditionele Indiase curry van aardappels, kikkererwten en tomaten; ingrediënten die je wellicht al in huis hebt. Hij is ook nog een gemakkelijk te maken en lekker kruidig. Geef er rijst, naan of beide bij.

Chana aloo 2

Vrijdag

Vrijdagavond in de zon, op het balkon of in de tuin. We halen lekker traditioneel Frans stokbrood in huis en maken hierbij twee smeerseltjes voor erbij: een frisse Palestijnse courgettedip en een smeersteltje van rode biet en amandel. Het verhaal wordt helemaal compleet met een lichte witte sangria in de glazen.

courgettedip

Zaterdag

We laten ons inspireren door Griekse vakantieherinneringen, zo wordt de avond extra zomers. Deze tomatenrisotto met wilde spinazie, in de oven gegaarde tomaten en feta met oregano is gebaseerd op wat redactrice Hedwig at in een restaurantje op het eiland Zaynthos.

Tomatenrisotto olijfolie Hedwig

Zondag

Het is het seizoen van de perziken en de nectarines. Ze zijn erg lekker als sappig handfruit, maar je kunt er ook mee koken en bakken. Vandaag bakken we daarom simpele nectarinegebakjes. Perfect voor bij de koffie of als dessert. Bolletje ijs erbij wanneer ze nog warm zijn, hoor ik je zeggen? Ja, hoor!

nectarinetaartjes

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

horecarama

dekbeddiscounter