Open menu

groentecurry kleinHet is Pasen. We houden het dit keer niet enkel bij bontgekleurde (chocolade) paaseieren, maar we zorgen ook voor extra kleur in onze gerechten - meestal met een enkele hoofdkleur. Op maandag bijten we de spits af met gele koolraap op sjiek. Op dinsdag maken we een kruidige groentecurry en op woendag een spinazielasagne met vegan bechamelsaus. Daarna gaan we verder met een romige soep van rode paprika en courgette en bonte regenboogrolletjes voor bij de borrel. Op zaterdag maken we roze bietenstamppot met geitenkaas-notenburgertjes. Tot slot bakken we op zondag cakejes met dulce de leche en een gekleurde glazuurlaag.

Maandag

Rapen vind je in alle kleuren en maten. Wij gaan dit keer voor de gele variant. Deze koolraap op sjiek kan je op verschillende manieren geven: als lunch met een stuk brood, als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld aardappelkroketten.

koolraapopsjiek

Dinsdag

Vanavond serveren we een felgekleurde en rijkelijk gekruide groentecurry met onder meer pompoen.  Deze curry is behalve kruidig ook licht zoet door de pompoen en romig dankzij de kokosmelk. Het zuur van de tomaten geeft het geheel wat frisheid. Dien op met rijst en eventueel wat tafelzuur.

groentecurry groot

Woensdag

Wie groen zegt, zegt spinazie. En spinazie is een veelzijdige groente, je kan deze zowel rauw als gekookt eten in heel wat verschillende stijlen. Vanavond houden we het toch vrij klassiek met een spinazielasagne met vegan bechamelsaus. Extra geschikt op een ietwat frissere avond.

spinazielasagne

Donderdag

We maken dit keer een romige soep van rode paprika en courgette. Deze soep is gemakkelijk klaar te maken en lekker als voorgerecht of als lunch met een stukje brood.

paprikasoep

Vrijdag

Nu er steeds meer zonlicht is, maken we kleurrijke regenboogrolletjes - lenterolletjes met groente in alle kleuren van de regenboog - voor bij de borrel. Je hoeft je trouwens niet strikt aan het recept te houden. Gebruik vooral de groente die je nog in je koelkast vindt.

regenboogrol3

Zaterdag

Voor een felle kleur kan je altijd rode biet in een gerecht verwerken. Vandaag maken we roze bietenstamppot met geitenkaas-notenburgertjes. De burgertjes zijn smakelijk en makelijk te maken en beter dan de industrieproducten uit de supermarkt.

valentijngroot

Zondag

Om af te sluiten bakken we Karin Luitens versie van roze koeken. Destijds hebben we het recept aangepast voor koningsdag - met een oranje glazuur en een vulling met dulce de leche - maar je kan elke kleur gebruiken die je wil. 

kroningskoeken machteld 4

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama