Open menu

paprikasoep kleinHet is nu het hoogseizoen van de paprika's uit eigen land. Ze zijn nu lekkerder en ook minder duur dan anders. Daarom gaan we er opnieuw mee aan de slag. We maken dit keer een romige soep van rode paprika en courgette. Deze soep is gemakkelijk klaar te maken en lekker als voorgerecht voor de hoofdmaaltijd, of als lunch met een stukje brood.

Voor 4 personen

1 ui
3 rode paprika's (à 200 g per stuk)
1/2 courgette (ongeveer 200 g)
2 tenen knoflook
1/2 tl gemalen komijn
1 tl zacht paprikapoeder
1 groentebouillonblokjes (voor 5 dl vocht)
1 l water (of iets minder voor een dikkere soep)
room naar smaak
peper en zout
olie om te bakken

  • Hak de ui fijn en bak ze glazig in wat olie in een ruime kookpot.
  • Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snij ze in stukken, Maak de halve courgette schoon en snij ze in stukken. Mocht je echt een smetteloos gladde soep willen, dan mag je de paprika's en courgette schillen. Anders laat je het schillen gewoon achterwege. Voeg de groenten toe in de kookpot.
  • Hak de knoflook fijn en voeg hem toe, samen met de gemalen komijn en de paprikapoeder. Laat alles onder regelmatig roeren een tiental minuten bakken op een zacht vuurtje met het deksel op de pan. Op deze manier komen de aroma's vrij.
  • Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng de soep aan de kook en laat vijf à tien minuten koken of totdat de groenten gaar zijn.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout en werk af met de room.

paprikasoep


Meer makkelijke soep!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama