Open menu

Onlangs besprak Annemieke het boek Sirocco van Sabrina Ghayour. Ze gaf het boek met de kleurrijke cover vier sterren. Vandaag hebben we een recept eruit voor een wortelsalade met tahin, geroosterde hazelnoten en munt. Binnenkort mogen we nog een recept plaatsen, dan voor een chocolademoussetaart met kardemom en espresso!

Niks lekkerder dan een salade met diepte, een bite en een knapperige structuur. Dit heerlijke gerecht voldoet aan al deze eisen. Deze salade werkt ook heel goed als een koolsla op een broodje met restjes vegavlees. De munt geeft de salade net dat vleugje frisheid als tegenhanger van de rijke, nootachtige tahin en de zoete, knapperige wortel.

voor 4 personen

500 g wortels, geschild en in dunne, schuine plakjes
1 grote rode ui, in dunne halve ringen
100 g geroosterde hazelnoten, gehalveerd of grofgehakt
40 g munt, blaadjes fijngehakt

Voor de dressing

2 el tahin (o.a. natuurwinkel)
4 el olijfolie
fijngeraspte schil en sap van 1 onbespoten citroen
2 el koud water
zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

  • Doe de wortels met de rode ui, de hazelnoten en de munt in een kom en meng goed.
  • Doe voor de dressing de tahin, de olijfolie, de geraspte citroenschil, het citroensap en het water (om de dressing wat te verdunnen) in een kleine kom en roer goed.
  • Breng flink op smaak met zout en peper. Schenk over de salade en meng tot de wortel goed met dressing is bedekt. Serveer direct.

 


Meer met wortels!

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama