Open menu

paprika256 bewerktGeen tijd om lang in de keuken te staan? Deze gevulde paprika is dan wellicht een dankbaar bijgerecht. Je hebt trouwens maar twee hoofdingrediënten en wat kruiden nodig. Alles samen duurt het minder dan vier minuten om hem klaar te maken. Een oven of een pan gebruiken we niet. De magnetron neemt deze keer de taak over.

Voor 1 persoon als bijgerecht

1 kleine (rode) paprika
1 ei
een takje tijm
knoflookpoeder
peper en zout

  • Snij de steelaanzet met een scherp mesje uit de paprika en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Door de paprika uit te spoelen met een beetje water kan je ook de laatste zaadjes verwijderen.
  • Plaats de paprika in een mok die iets hoger is dan de paprika zelf. Dit is om overkoken te vermijden. Kook de paprika vervolgens anderhalve minuut in de magnetron. De magnetron die ik gebruikte heeft 800W. De kooktijd varieert afhankelijk van het vermogen van het toestel.
  • Maak de tijmblaadjes los van het takje.
  • Klop het ei los in een glas en voeg er de kruiden bij.
  • Giet het vocht uit de mok en de paprika. Laat de paprika in de mok en giet er voorzichtig het ei in. Plaats alles nu één minuut in de magnetron of totdat het eimengsel gaar is.
  • Serveer als bijgerecht.

Tips:

Met dit basisgerecht kan je eindeloos variëren. Pas de kruiden aan de rest van je gerecht. Vervang de tijm door de bieslook en serveer met aardappelpuree en een frisse salade. Kruid het eimengsel met komijn, gember, knoflookpoeder en wat sojasaus en serveer met rijst en satésaus. 

 


Meer snelle gerechten!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama