Open menu

pastasauszonderfornuis1klein's Zomers hoef je niet altijd letterlijk een warme maaltijd te hebben, maar het mag toch soms meer zijn dan een salade. Daarom maken we een frisse maar toch pittige pastasaus die qua smaak wat in de lijn ligt van gazpacho. Ideaal voor de warme dagen, ook al omdat je ze helemaal klaarmaakt in de blender, of met de staafmixer. Er komt geen fornuis aan te pas. De saus is zeer gemakkelijk te maken en snel. De enige valkuil is te veel knoflook te gebruiken. Smijt er dus niet meteen een halve bol in. Dien de saus op met koude pasta. Daarnaast kan ze ook al basis dienen voor andere gerechten zoals aardappelsalade. 

200 g roomkaas
80 g rode paprika, in blokjes
1 klein teentje knoflook of de helft van een grote teen
3 stukjes zongedroogde tomaat op olie
3-4 el room
1/2 tl paprikapoeder
cayennepeper of tabasco naar smaak
zwarte peper

  • Doe de roomkaas, de paprika, de zongedroogde tomaatjes en de knoflook in de blender en pureer ze tot een glad geheel. Voeg vervolgens lepel per lepel de room toe totdat je de gewenste dikte hebt. De saus stijft wel nog een beetje op in de koelkast. Voeg daarna de kruiden toe. Zout vond ik niet nodig. Proef eerst voor je het toch toevoegt.
  • Laat de saus goed koud worden in de koelkast of zelfs in het vriesvak als het snel moet gaan. 
  • Serveer met pasta naar keuze. Het beste resultaat krijg je wanneer de pasta ook uit de koelkast komt.

pastasauszonderfornuis1


Meer koude bereidingen voor warme dagen!

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama