Open menu

smeersel rode biet kleinHartig plantaardig broodbeleg blijft niet beperkt tot hummus en guacamole. In de winkel is het aanbod echter nogal beperkt en vaak ook best duur. Het lekkerste en meest creatieve broodbeleg maak je zelf. Een voorbeeld is dit smeerseltje van geroosterde rode biet en amandelen. Erg lekker voor bij een borrel of een feestelijke broodmaaltijd. Door de citroenrasp krijgt het geheel een frisse noot.

400 g rauwe rode biet
50 g blanke amandelen
4 el olijfolie 
2 el citroensap
rasp van een halve citroen
knoflookpoeder
peper en zout
geschaafde amandelen, ter garnering

  • Schil de rode biet en snij in plakken. Besmeer de plakken met twee el olijfolie. Rooster ze vervolgens op een bakplaat in een op 200 graden voorverwarmde oven geduren 30 minuten of totdat ze zacht zijn. Laat afkoelen.
  • Doe de amandelen in een kommetje, bedek met kokend water en laat tien minuten staan. Giet af.
  • Pureer de biet en de amandelen samen met de overige 2 eetlepels olijfolie en het citroensap tot een glad geheel met de staafmixer of in de blender. Meng er de citroenrasp onder. Kruid af met knoflookpoeder, peper en zout.
  • Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een droge pan.

Doe het bieten-amandelsmeersel in een kommetje en garneer met de geschaafde amandelen.

smeersel rode biet


Meer hartig voor op brood!

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama