Open menu

Frambozencupcakes kleinHet is zomer en we schipperen tussen normale zomerdagen en een paar hittepieken. Daarom bereiden we ons met dit weekmenu voor op alle weersomstandigheden. Op maandag beginnen we met knapperige groentewraps en op dinsdag eten we gebakken gnocchi met spinazie en champigons. Daarna zetten we West-Vlaamse aardappelpuree met karnemelk en kervel op tafel. Op donderdag severen we pittige, zure Chinese groenten met glasnoedels. Het weekend starten we met sushi van couscous. Op zaterdag houden we een kleine barbecue met daarbij een pastasalade met groene pesto. Tot slot bakken we frambozencupcakes met amandel.

Maandag

Na een drukke werkdag of op een luie zomerdag heb je wel eens zin in iets makkelijks. Knapperige groentewraps zijn dan ideaal! Klaar in een handomdraai en te maken met wat je voor handen hebt. Dit is een van Kelly's versies met een prachtige kleurrijke vulling van verschillende groenten en rode kidneybonen.

groente wraps2

Dinsdag

Zin in een snelle, lekkere, vegan maaltijd? Op de kookblog Eef Kook Zo vinden we een ideaal gerecht voor vandaag: gebakken gnocchi met spinazie en champignons. Makkelijk, binnen een half uurtje klaar en zo lekker! Serveer met een handvol rucola.

Woensdag

Aardappelpuree hoeft geen wintergerecht te zijn. In de Belgische provincie West-Vlaanderen eten ze traditioneel aardappelpuree met karnemelk en kervel. Door de lichtzure smaak is dit lekker voor op een zomerdag. Serveer met vegetarische balletjes en een wortelsalade.

karnemelk kervel puree

Donderdag

Glasnoedels gebruiken we niet zo heel vaak in de keuken. Wanneer we ze gebruiken is het ofwel als vulling in lenterolletjes of in de noedelsoep. Maar ze passen ook prima bij Oosterse hoofdgerechten. We maken daarom nu pittige, zure Chinese groenten met glasnoedels. Hier is geen bijgerecht nodig, enkel misschien wat casavecrackers vooraf.

Pittige zure chinese groenten met glasnoedels

Vrijdag

Echte sushi maak je van rijst, dat klopt. Toch hoeft dat jou niet tegen te houden om te gaan experimenteren met andere ingrediënten. Dat hebben we zelf ook gedaan. Het resultaat van de sushi met couscous in plaats van rijst was meer dan geslaagd. We geven onze versie van de sushi nog een extra Midden-Oosters tintje door er een tahinsaus als dressing bij te serveren. 

sushicouscous2

Zaterdag

Het is zomer, het is weekend en daarom hebben we zin in barbecue. We maken een zomerse pastasalade met groene pesto. Serveer met gegrilde gegrilde groente zoals aubergine en paprika en eventueel een plak gegrilde halloumi. Gebruik de barbecue in de tuin of de grillpan in de keuken.

zomerse pastasalade

Zondag

Vandaag bakken we smeuïge frambozencupcakes met amandel. Gezellig om samen te bakken en van te genieten, of het nu een druilerige zondag is of een stralende dag met koffie of thee in de zomerzon.

Frambozencupcakes

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama