Open menu

Wachten op de winter. Of eigenlijk begon ik met wachten tot de winter over ging. Alleen lijkt hij maar niet te komen en nu al de eerste narcissen boven de grond komen denk ik: laat het in hemelsnaam gewoon nog even lekker sneeuwen! Dan zien we daarna de eerste sneeuwklokjes wel weer. Enfin: winterse wortels en knollen. Heerlijk met een romige mosterdsaus.

Schorseneer, peen & peterseliewortel met mosterdroomsaus

groentegerecht voor 4 personen

250 g schorseneren
250 g peterseliewortel
300 g peen
200 ml slagroom
4 el dijonmosterd
zout & peper

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de schorseneren onder stromend water (zo voorkom je plakhanden), snij ze in de lengte doormidden en snij ze dan in lange repen.
  • Schil ook de peterseliewortel en peen en snij ze in plakken of ook in lange repen.
  • Klop de slagroom los met de mosterd en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de groenten in een lage brede ovenschaal en giet het slagroommengsel erop. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de groenten beetgaar zijn.

Serveer met een stuk lekker brood.


Meer met schorseneer!


Meer met wortel!


Meer met peterseliewortel!

Annemieke, ’81, culiredactie, schrijft ook voor eigen sites Rozemarijn Koken & Foto en Baby & Dreumes eetfestijn en voor andere media, waaronder Puur Gezond en Ecomama. Heeft twee zoons, doet verder nog wat met PR en communicatie en danst graag Braziliaans.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama