Open menu

Buffalo bloemkoolwings introDeze week geen bijzonder thema of rode draad voor ons weekmenu. We maken gewoon klaar waar we zin in hebben zonder dat we al te lang in de keuken moeten staan. Beginnen doen we met maïsburgers met paprika-advocadosalsa. Daarna bakken we vegan pannenkoeken met prei-champignonvulling. Op woensdag eten we blote billen in het gras. Op donderdag eten we pilao met spinazie en tomaat. Het weekend zetten we in met buffalo bloemkoolwings. Op zaterdag bakken we een luxe aspergetaart. Het weekmenu sluiten we af met een feestelijke polentapudding met zuidvruchten.

Maandag

Het voordeel van een zelfgemaakte vegaburger? Alles wat je lekker vindt kan er in. Het nadeel? Je moet ze bakken met de nodige voorzichtigheid. Maar dat houdt ons niet tegen om vanavond maïsburgers met paprika-avocadosalsa klaar te maken. Serveer tussen een hamburgerbroodje of met rijst.

Dinsdag

We bakken vegan pannenkoeken, maar omdat het voor het avondeten is, houden we het hartig. Als vulling maken we lekker makkelijke gebakken prei met kastanjechampignons. Snij de prei fijn, bak deze aan, voeg de champignons in plakjes toe en een fijngehakt teentje knoflook. Kruid af met peper en zout. Dit kun je nog afwerken met geraspte plantaardige kaas, die je tegenwoordig vrij gemakkelijk vindt, ofwel met wat hummus

vegan pannenkoek

Woensdag

Het is lente, dus gaan we voor blote billen in het gras. Niet letterlijk natuurlijk, want blote billen in het gras is een Hollandse stamppot met snijbonen en witte bonen. Werk af met de kaas die je lekker vindt. Het recept is helemaal tijdloos, maar werd wel al een tijd geleden op Vegatopia geplaatst. Inmiddels kun je gerookt paprikapoeder in elke goede supermarkt vinden.

Donderdag

We maken pilao met spinazie en tomaat, een kruidig Indiaas geïnspireerd eenpansrijstgerecht. Door de specerijen en door de fenegriek krijgt het gerecht een extra kick. Lekker met een klodder Turkse yoghurt en een pappadum.

spinaziepilao 2

Vrijdag

Snackerig maar dan met groente, zo kan je deze buffalo bloemkoolwings het best omschrijven. Zo hebben de kinderen niet eens door dat ze groenten aan het eten zijn. Serveer met een frisse tzatziki en Turks brood of zelfs met friet. Zo kan het weekend goed beginnen.

Buffalo bloemkoolwings

Zaterdag

Tijd voor ons wekelijkse portie verse witte asperges, nu het seizoen goed op gang gekomen is. We bakken een luxe aspergetaart met kaas en geitenkaas. Serveer als maaltijd warm met (veld)sla, of in kleine puntjes als borrelhapje. De taart is prima een paar dagen te bewaren in de koelkast.

luxeaspergetaart

Zondag

Ontbijt tijdens de week is doorgaans vrij simpel, maar tijdens het week mag het iets meer tijd kosten. Deze pudding van polenta met kardemom en zuidvruchten in earl-greysiroop is origineel, lekker en eigenlijk ook nog gezond. Daarnaast kun je het ook als nagerecht opdienen.

polentapudding

 

Sven, culi-redactie, woont in Brussel, gaat al lang mee op het Vegatopiaforum

the Kitchenary

horecarama