Open menu

altIn december maakten we voor de Underground Boerenmarkt pompoenhummus en bietendip. Het recept voor de pompoenhummus plaatsten we al eerder, maar vanaf nu kun je ook de bietendip zelf maken. Lekker op een boterhammetje met rucola en geitenkaas, op een blini met zure room en zwarte olijven of op een warm stukje ciabattabrood.

Voor 120 ml
270 g bieten
30 g wortel
4 g dille
15 g ui of sjalot
1 teen knoflook
25 ml olijfolie extra vierge
15 ml gewone olijfolie
zout en peper
1/4 tl karwijzaad
snuf cayennepeper
1/2 el (natuur)azijn

  • Verwarm de oven op 200 graden voor. Doe de bieten in zijn geheel, ongeschild, in de oven en laat ze daar een uur.
  • Laat de bieten wat afkoelen en schil ze. Hak grof.
  • Snij de knoflook in plakjes. Verhit de gewone olijfolie op niet te hoog vuur, voeg het karwijzaad en de knoflook toe, laat een paar minuten trekken, en doe de inhoud van de pan, dus inclusief de olie, over in een kommetje.
  • Snij de wortel en ui in stukjes en kook ze drie minuten in een pan met kokend water. Giet af.
  • Hak de dille grof.
  • Voeg alles samen behalve de extra vierge olijfolie en meng twee minuten in de keukenmachine. Voeg dan de helft van de olijfolie toe en meng nogmaals twee minuten. Voeg dan de rest van de olijfolie toe en meng nog twee minuten.

Deze dip blijft zeker een week goed in de koelkast.


altMeer bieten

alt Meer dips

Tertia, culiredactie en drijvende kracht achter Vegatopia tot 2016, houdt van restaurants, bij voorkeur in het buitenland.

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama