Open menu

altBekentenis: op Vegatopia is het eigenlijk alle dagen carnaval. Nee, de redacteuren hossen niet veelvuldig in het rond op 'Mien, Waar Is Mijn Feestneus', met voorop prins Eelco de Eerste. Het woord 'carnaval' betekent eigenlijk 'vlees vaarwel' en wij doen die term als vegetarische site natuurlijk alle eer aan. Misschien dat carnavalskrakers ook daarom nog al eens groente en fruit als onderwerp hebben (bij voorkeur dubbelzinnig bedoeld)?

 

Bloemkool

altAndre van Duin stond precies 33 jaar geleden als Meneer de Bok hoog in de hitlijsten met Ik Heb Hele Grote Bloemkoole en sindsdien wordt het bij elke carnaval weer ingezet. Andre had waarschijnlijk andere 'bloemkoole' in gedachten tijdens het schrijven van dit nummer, maar wij zijn natuurlijk een kooksite. Dus maken wij gebruik van het echte koolgewas en bij ons gaat die onder andere in de soep, wordt het gestoofd of juist verwerkt in een hartige clafoutis.

 

Bier in je eten, maar dan met opzet

Carnaval en bier zijn onoplosmakelijk met elkaar verbonden, hoewel het dan meer om kwantiteit gaat dan kwaliteit. Langzaamaan komt ook bier meer in de culinaire belangstelling te staan, net als dat al heel lang het geval is met wijn. Met bier als ingrediënt maakten wij al kroketten, biersoep en onlangs nog zopie, een oude drank waarin ook rum en eieren gaan. En vooruit, ook nog een lied over bier: Nomaal - Mamma, Woar Is Mien Pils.

 

Hollandaise, snijbonen, pizza's en bananen

altJe bent een foodie of niet: bij de Polonaise Hollandaise denken wij eerder aan een saus dan dat we weten wie het lied groot maakte (dat was Arie Ribbens, voor de nieuwsgierigen onder ons). En laten wij daar nou een mooi recept voor hebben, een winnend recept nog wel. De 'knolselderij met Bodegraafse kaas, belugalinzen en salie-hollandaise' won vorig jaar de wedstrijd Variatiegerecht van het Jaar. Hieronder nog enkele carnavalshits gekoppeld aan een recept.


 

Disclaimer: Wij staan garant voor de smaak, het beluisteren van de carnavalskrakers is op eigen risico.

 

{jcomments on} 

Machteld, forummoderator & culiredactie, verslaafd aan Tony Chocolonely's chocolade met karamel en zeezout

the Kitchenary

horecarama