Open menu

altOp Valentijnsdag moeten we van de commercie zo nodig romantisch zijn met een cadeautje, een boeketje, een kaartje of een etentje bij kaarslicht. Heb je ook genoeg van die opgelegde romantiek en de reclamefolders met veel roze en veel hartjes? Geef dan eens tegengas, en dat bedoelen we letterlijk.

Winderigheid, slechte adem, boeren en vieze tanden staan hoog in het lijstje afknappers. Daarmee bezorg je je partner, date of flirt een nacht om nooit meer te vergeten. Een zoete wraak voor dat stomme kaartje en het goedkope doosje supermarktbonbons.

Wel weer romantisch: lekker met zijn tweeën flink geuren en ruften. Julie saampjes tegen de rest van de wereld. En een treincoupé voor jullie alleen.

altWinden laten: iedereen doet het, meerdere keren per dag. En meestal zonder dat iemand het merkt. Dat wordt anders als je een lekkere chili hebt gegeten. Bonen en linzen bevatten namelijk veel oplosbare voedingsvezels en raffinose, die pas in de dikke darm worden afgebroken. Hartstikke goed voor de darmflora, maar wel met de nodige hoor- en ruikbare neveneffecten.

altOok na het eten van bepaalde groenten kun je flink winderig zijn. Met name kool werkt erg stimulerend, met als ongekroonde kampioen broccoli (hier vind je een lading broccolirecepten).

Het is niet voor niets dat er een soort scheet naar vernoemd is: de eierscheet. Berucht om zijn vileine geur, die veroorzaakt wordt door de zwavel in eieren.

altKnoflook en ui zorgen niet alleen voor spannende knal- en geureffecten: van de zwavelverbindingen in deze smaakmakers krijg je ook een slechte adem. Als je er genoeg van eet, komt het zelfs je poriën uit.

Zin om eens onbeschoft te boeren? Eet snel, praat tijdens het eten, en drink daarbij iets met prik, of een biertje: het succesrecept om lucht in je maag te krijgen, dat er ook weer uit moet.

altMet vieze tanden maak je beslist ook geen goede sier. Drink daarom een paar glazen rode wijn bij het eten. Door de tannine in de wijn krijg je een vies ogend laagje op je tanden. Hou je niet van wijn bij het eten? Een handjevol kersen of bessen is welhaast nog effectiever.

Als je rode aanslag niet opvallend genoeg vindt: restjes spinazie of kruiden tussen je tanden zijn ook erg decoratief.

En tenslotte nog een tip hoe je je huwelijksaanzoek een beetje leuk aan kunt kleden:

Redacteuren gezocht

Heb je zin om ons team te versterken? Wij zijn op zoek naar nieuwe culinaire redacteuren, gastredacteuren en restaurantgidsredacteuren.. Ben je geïnteresseerd? Lees hier verder!

kookworkshop

Volg ons op

 

Twitter logo

the Kitchenary

horecarama